US президентът Доналд Тръмп предупреди в Туитър, че САЩ са взели

...
US президентът Доналд Тръмп предупреди в Туитър, че САЩ са взели
Коментари Харесай

Тръмп се закани: САЩ държи на прицел 52 важни обекта в Иран! Ще ударим бързо и силно

US президентът Доналд Тръмп предизвести в Туитър, че Съединени американски щати са взели на прицел 52 ирански обекта, които може да бъдат ударени, в случай че Иран нападна американци или американскИ обекти в отговор на осъщественото в петък ликвидиране с дрон на иранския боен пълководец Касем Сюлеймани в Ирак, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс. Тръмп написа, че Иран " приказва доста самоуверено за взимане на прицел на избрани американски обекти " в отговор на гибелта на Сюлеймани.  

Президентът на Съединени американски щати уточни, че Вашингтон " е взел на прицел 52 ирански обекта " и че някои от тях са " на доста високо равнище и значими за Иран и иранската просвета и тези обекти, както и самият Иран, ще бъдат ударени доста бързо и доста мощно ".

" Съединени американски щати не желаят повече закани! " написа Тръмп и добави, че 52-Те цели съставляват 52-ата американци, взети за заложници в Иран след завземането на посолството на Съединени американски щати в Техеран през 1979 година  

В същото време Съединени американски щати са почнали прекачване в Кувейт на повече от 4000 бойци от състава на 82-а въздушно-десантна дивизия, разквартирувана във форт Браг, щата Северна Каролина. По информация на представителя на 82-а въздушно-десантна дивизия подполковник Майк Бърнс, към 700 военнослужещи към този момент са отпътували тази седмица за Кувейт. На ред са 3500 американски десантчици, които би трябвало да бъдат дефинитивно трансферирани след няколко дни. Нарастването на американското военно наличие в Близкия изток е резултат от опасенията на Вашингтон от евентуални актове на възмездие от страна на Иран след ликвидирането на Сюлеймани.

Освен това четири самолета с преносим ротор CVT-22B Osprey и два военни транспортни самолета C-130 Hercules кацнаха във военната база Суда на о. Крит в четвъртък, разкри в. " Катимерини ". Според източници шестте самолета, които са изхвърчали за Гърция от американската въздушна база в Англия, ще бъдат ситуирани за евентуални интервенции за евакуация на американски жители или офицери от Ирак или от по-широкия район на Близкия изток

Според анализаторите засиленото стратегическо значение на Суда придобива тежест, като се има поради, че авиобазата Инджирлик в Южна Турция е по-близо до Багдад.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР